Pehea e hoʻihoʻi ai i ka emi ʻana o nā lole hulu hipa ma hope o ka holoi ʻana (ke ala maʻalahi no ka hoʻihoʻi ʻana i nā lole huluhulu)

Ka manawa hoʻouna: Apr-21-2022

ʻO nā lole huluhulu he ʻano lole maʻamau. I ka holoi ʻana i nā lole huluhulu, pono mākou e hoʻolohe i ka emi ʻana o kekahi poʻe i ka wā e holoi ai i nā lole huluhulu, no ka mea, ʻoi aku ka nui o ka elasticity o nā lole huluhulu a hiki ke hoʻihoʻi hou ʻia ma hope o ka emi ʻana.


Pehea e hoʻihoʻi ai i nā lole hulu hipa i ʻoki ʻia ma hope o ka holoi ʻana
E mahu me ka mokuahi, e holoi a e emi i na lole huluhulu, e kau i ka lole maemae maloko o ka mokuahi, a e hookomo i na lole huluhulu iloko o ka mokuahi e wela ai me ka wai. Ma hope o 15 mau minuke, e wehe i ka lole huluhulu. I kēia manawa, ʻoluʻolu a palupalu nā lole huluhulu. E hoʻohana i ka wela e hohola i nā lole i ka lōʻihi kumu. Ke hoʻomaloʻo, e hoʻomoe palahalaha a hoʻomaloʻo. Mai hoʻomaloʻo iā lākou ma ke kū pololei, i ʻole e hoʻemi nui ʻia ka hopena. ʻAʻole hopohopo nā hoaaloha hiki ʻole ke hana. ʻO ka hoʻouna ʻana iā lākou i nā mea hoʻomaʻemaʻe maloʻo ka hopena like.
ʻO nā lole huluhulu e emi a hoʻōla maʻalahi
ʻO ke ala mua: no ka mea ʻoi aku ka nui o ka elasticity o nā lole hulu hipa, ʻo ka emi ʻana o nā lole huluhulu he mea maʻi poʻo no ka poʻe kūʻai i nā lole hulu hipa. Hiki iā mākou ke hoʻohana i ke ala maʻalahi e hoʻihoʻi i ka lole i kona nui kumu. E hoʻoheheʻe i ka wai amonia i loko o ka wai a hoʻoinu i ka lole huluhulu no 15 mau minuke. Eia naʻe, hiki i nā mea hana amonia ke hoʻopau i ke kopa i loko o nā lole hulu hipa, no laila pono e hoʻohana me ka akahele.
ʻO ke ʻano ʻelua: ʻo ka mua, e ʻimi i kahi ʻāpana pepa manoanoa a huki i ka sweater i kona nui kumu. Pono kēia ʻano hana i ʻelua mau kānaka. E hoʻomanaʻo ʻaʻole e huki ikaika i ka huki ʻana, a e hoʻāʻo mālie e huki i lalo. A laila, hao i ka ʻahuʻula huki me ka hao e hoʻonoho ai.
ʻO ke ala ʻekolu: hiki iā ʻoe ke hana maʻalahi iā ʻoe iho. E uhi i ka lole huluhulu me ke kāwele maʻemaʻe a kau ma luna o ka mokuahi. E hoʻomanaʻo i ka holoi ʻana i ka mokuahi a ʻaʻole e honi ka ʻaila o ka mokuahi i ka lole huluhulu. E mahu no ʻumi mau minuke, e lawe i waho, a laila e huki hou i ka ʻaʻahu i kona nui mua a maloʻo.
ʻO keʻanoʻehā:ʻoiaʻiʻo, e like me ke kolu o keʻano e hiki ai ke hoʻoholo i ka pilikia o ka hanaʻana i ka emiʻana o nā lole huluhulu No ka hoʻounaʻana i nā lole i ka mea holoi maloʻo, e lawe wale iā lākou i ka mea holoi maloʻo, holoi mua iā lākou, a laila e loaʻa i kahi papa kūikawā o keʻano hoʻohālike e like me nā lole, e kau i ka sweater, a ma hope o ka hoʻomaʻemaʻeʻana i ka mahu, hiki ke hoʻihoʻiʻia nā lole i ko lākou helehelena mua, a ua like ke kumukūʻai me ka holoi maloʻo.
ʻO ke ʻano o ka hoʻohaʻahaʻa a me ka hōʻemi ʻana i nā lole
E lawe i nā sweaters no ka laʻana. He koho maikaʻi nā sweaters no ka lole hoʻokahi i ka puna a me ka hāʻule. I ka hoʻoilo, hiki ke hoʻohana ʻia lākou ma ke ʻano he pālule lalo e komo ai i ke kapa. ʻAneʻane loaʻa i nā kānaka a pau hoʻokahi a ʻelua a ʻoi aku paha nā sweaters. He mea maʻamau ka lole lole i ke ola, akā maʻalahi hoʻi lākou e emi. I ka hihia o ka emi ʻana, inā he hao mahu ma ka home, hiki iā ʻoe ke wela me ka hao mua. Ma muli o ka palena o ka wahi hoʻomehana o ka hao, hiki iā ʻoe ke hoʻolōʻihi i ka ʻaʻahu ma ka ʻāina ma mua, a laila e hohola i nā ʻāpana ʻē aʻe i ka lōʻihi o nā lole no nā manawa he nui. E makaʻala ʻaʻole e kikoo lōʻihi. ʻO ka hoʻohu ʻana me ka mokuahi kekahi ʻano hana kūpono. Ma hope o ka emi ʻana o nā lole, e hoʻokomo i loko o ka mokuahi a e wela i ka wai. E hoʻomanaʻo e uhi iā lākou me ka gauze maʻemaʻe. E mahu wale no kekahi mau minuke, a laila e huki hou i nā lole i ko lākou lōʻihi mua e maloʻo ai. E ʻimi i kahi papa mānoanoa, e hoʻohālike i ka lōʻihi me ka nui mua o nā lole, e hoʻopaʻa i ka lihi o nā lole a puni ka papa, a laila hao i hope a i waho me ka hao no nā manawa he nui, a hiki i nā lole ke hoʻi i ke ʻano. Wahi a kekahi mau hoaaloha, e hoʻohui i kahi wai amonia hale me ka wai mehana, e hoʻopaʻa loa i nā lole, e hoʻolōʻihi mālie i ka ʻāpana i ka lima, holoi me ka wai maʻemaʻe a maloʻo. Inā emi nā lole, ʻo ia ke ala maʻalahi e hoʻouna pololei iā lākou i ka mea holoi maloʻo. Inā emi nā ʻaʻahu o nā keikikāne, ʻaʻohe pono e hana me lākou. ʻAʻole ʻoi aku ka maikaʻi o ka lawe pololei ʻana iā lākou i kā lākou mau hoaaloha.
Nā ala e pale ai i ka emi ʻana
1, ʻO ka mahana wai maikaʻi loa ma kahi o 35 degere. I ka holoi ʻana, pono ʻoe e ʻomi mālie me ka lima. Mai hamo, kawili a wili paha me ka lima. Mai hoʻohana i ka mīkini holoi.
2、 Pono e hoʻohana ʻia ka mea holoi ʻole. ʻO ka maʻamau, ʻo ka ratio o ka wai i ka mea holoi ʻo 100:3.
3、 I ka wā e holoi ai, e hoʻohui mālie i ka wai anuanu e hoʻemi mālie i ka wela o ka wai i ka lumi wela, a laila holoi maʻemaʻe.
4、 Ma hope o ka holoi ʻana, e kaomi mua ma ka lima e kaomi i waho i ka wai, a laila e uhi iā ia me kahi lole maloʻo. Hiki iā ʻoe ke hoʻohana i ka dehydrator centrifugal. E noʻonoʻo pono e ʻōwili i ka lole huluhulu me ka lole ma mua o ka hoʻokomo ʻana i loko o ka wai wai; ʻAʻole hiki iā ʻoe ke dehydrate no ka lōʻihi. Hiki iā ʻoe ke dehydrate no 2 mau minuke i ka nui.
5、 Ma hope o ka holoi ʻana a me ka maloʻo ʻana, pono e hohola ʻia nā lole huluhulu ma kahi e maloʻo ai. Mai kau a wehe i ka lā e pale aku i ka deformation o nā lole hulu hipa. Manaʻo wau hiki iaʻu ke kōkua iā ʻoe