Holoi holoi huluhulu pehea e ho'iho'i hou ai

Ka manawa hoʻouna: Iulai-15-2022

ʻO nā lole huluhulu he mea maʻamau loa ia o nā lole, nā lole huluhulu i ka manawa hoʻomaʻemaʻe e hoʻolohe ai, holoi kekahi poʻe i nā lole huluhulu, aia kahi shrinkage, no ka mea, ʻoi aku ka elastic o ka huluhulu huluhulu, hiki ke hoʻihoʻi ʻia ka shrinkage.

Pehea e hoʻihoʻi ai i ka hōʻemi ʻana o ka holoi huluhulu

E hoʻohana i ka mokuahi e mahu ai ka huluhulu huluhulu ma hope o ka holoi ʻia ʻana a me ka emi ʻana, a laila e hoʻokomo i kahi lole maʻemaʻe i loko o ka mokuahi a hoʻokomo i ka lole huluhulu i loko o ka mokuahi ma lalo o ka wai. Ma hope o ʻumikumamālima mau minuke, e wehe i ka huluhulu huluhulu, he palupalu a palupalu i ka hoʻopā ʻana. Ke wela ka huluhulu huluhulu, e kikoo aku i kona lōʻihi mua a hoʻomaloʻo i ka palahalaha, ʻaʻole i ke kū pololei, i ʻole e hoʻemi nui ʻia ka hopena. ʻAʻohe pono e wikiwiki inā ʻaʻole ʻoe ʻike pehea e hana ai, e hoʻouna aku i nā mea holoi maloʻo no ka hopena like.

Holoi holoi huluhulu pehea e ho'iho'i hou ai

ʻO ke ala hoʻihoʻi hou ʻana o nā lole hulu hipa

ʻO ke ala mua: No ka mea ʻoi aku ka lohi o nā huluhulu huluhulu, no laila, no ka poʻe i kūʻai aku i nā huluhulu huluhulu, ʻo ka emi ʻana o nā huluhulu huluhulu he mea maʻi poʻo. Hiki iā mākou ke hoʻohana i ke ala maʻalahi e hoʻihoʻi i ka lole huluhulu i kona nui kumu. E hoʻoheheʻe wale i ka wai amonia i loko o ka wai a hoʻoinu i ka lole huluhulu i loko o ia mea no ʻumikumamālima mau minuke. Eia nō naʻe, loaʻa i ka amonia nā mea e hiki ai ke hoʻopau i ka ʻāpana kopa o ka huluhulu huluhulu, no laila e hoʻohana me ka akahele.

ʻO ke ala ʻelua: ʻO ka mua, e ʻimi i kahi ʻāpana pepa manoanoa a huki i ka lole huluhulu i kona nui maoli. Pono kēia ʻano hana i ʻelua mau kānaka, a e hoʻomanaʻo ʻaʻole e huki ikaika i ka wā o ka huki ʻana, akā e hoʻāʻo mālie e huki i lalo. A laila hiki iā ʻoe ke hoʻohana i ka hao e hao i ka huluhulu huluhulu e hana ai.

ʻO ke ala ʻekolu: hiki iā ʻoe ke hana maʻalahi. E uhi i kou lole huluhulu i ke kāwele maʻemaʻe a kau ma luna o ka mokuahi, me ka hoʻomanaʻo ʻana e holoi i ka mokuahi a ʻaʻole e hoʻokuʻu ʻia ke ʻala o ka ʻaila mai ka mokuahi ma luna o ka huluhulu huluhulu. E mahu i loko o ka wai no ʻumi mau minuke, e lawe i waho, a laila e huki hou i ka huluhulu huluhulu i kona nui mua a kau a maloʻo.

ʻO ka hā o ke ʻano like me ke kolu o ke ala e hoʻoponopono ai i ka pilikia o ke ʻano o ka emi ʻana o ka lole huluhulu. E hoʻouna i ka mea hoʻomaʻemaʻe maloʻo , e lawe wale i nā lole i ka mea holoi maloʻo, hoʻomaʻemaʻe maloʻo mua, a laila e ʻimi i ke ʻano like o ka rack kūikawā me nā lole, e kau ʻia ka sweater, ka wela wela wela, hiki ke hoʻihoʻi ʻia nā lole i ko lākou ʻano mua. , a ua like ke kumukuai me ka holoi maloo.

Holoi holoi huluhulu pehea e ho'iho'i hou ai

ʻO ke ʻano o ka hoʻohaʻahaʻa a me ka hoʻihoʻi

E lawe i ka ʻaʻahu, he koho maikaʻi ka ʻaʻahu no ka lole hoʻokahi i ka pūnāwai a me ka hāʻule, hiki i ka hoʻoilo ke lilo i kumu mua e komo ai i loko o ka ʻaʻahu, aneane loaʻa i kēlā me kēia kanaka hoʻokahi a ʻelua a ʻoi aku paha nā sweaters, ʻoi aku ka maʻamau o ka sweater i ke ola akā nui loa. oluolu e emi. Inā loaʻa ke kūlana o ka emi ʻana, hiki i ka ʻohana ke hoʻohana mua i ka hao hao, no ka mea, ua kaupalena ʻia ka wahi hoʻomehana hao, no laila hiki iā ʻoe ke hoʻolōʻihi mua i ka ʻaʻahu, a laila e hoʻolōʻihi i nā ʻāpana ʻē aʻe i ka lōʻihi o nā lole. hiki ke, e hoʻolohe ʻaʻole e kikoo lōʻihi. ʻO ka mokuahi kekahi ala kūpono e hōʻemi ai i nā lole a laila hoʻokomo i loko o ka mokuahi ma lalo o ka wai, e hoʻomanaʻo e hoʻopaʻa me ke kāwele maʻemaʻe. ʻO ka mahu no kekahi mau minuke, a laila e huki hou i nā lole i ka lōʻihi mua e maloʻo ai. E ʻimi i kahi papa mānoanoa, ka lōʻihi i hana ʻia a me ka nui mua o ka nui o nā lole, ka lihi o nā lole i hoʻopaʻa ʻia a puni ka papa, a laila e hoʻohana i ka hao i hope a i hope i kekahi mau manawa, hiki ke hoʻihoʻi ʻia nā lole i ke ʻano. Wahi a kekahi mau hoaaloha e hoʻohana i ka wai mehana me ka wai amonia hale liʻiliʻi, e hoʻoheheʻe ʻia nā ʻaʻahu, e ʻoluʻolu ʻia e ka lima shrinkage hapa, a laila holoi me ka wai, maloʻo ma ka laina. Ka lole shrinke pololei i ka maloʻo cleaner ka easiest ala, ina he keiki ka lole shrinkage, i ka mea, aole pono e hana me, pololei i ke kaikamahine e komo i ka maikai ole.

Holoi holoi huluhulu pehea e ho'iho'i hou ai

ʻO ke ala e pale ai i ka emi ʻana

Hoʻokahi, ʻoi aku ka maikaʻi o ka mahana o ka wai ma kahi o 35 degere, ʻo ka holoi ʻana e ʻomi mālie ʻia e ka lima, ʻaʻole e hamo, kāwili ʻia, wili ʻia e ka lima. Mai hoʻohana i ka mīkini holoi e holoi.

ʻO ka lua, e hōʻoia e hoʻohana i ka mea hoʻomaʻemaʻe kūʻokoʻa, i ka wā e hoʻohana ai, ʻo ka ratio maʻamau o ka wai a me ka detergent he 100:3.

ʻO ke kolu, holoi mālie e hoʻohui i ka wai anuanu, no laila e hāʻule mālie ka mahana o ka wai i ka lumi wela, a laila holoi maʻemaʻe.

ʻEhā, ma hope o ka holoi ʻana, e kaomi mua ma ka lima e kaomi i ka makū, a laila e uhi iā ia me kahi lole maloʻo a kaomi, a i ʻole hiki iā ʻoe ke hoʻohana i ka centrifugal force dehydrator. E hoʻomanaʻo, pono e uhi ʻia ka lole huluhulu i kahi lole ma mua o ka hoʻokomo ʻia ʻana i loko o ka wai maloʻo; ʻAʻole pono e hoʻoheheʻe ʻia no ka lōʻihi loa, no 2 mau minuke wale nō.

Ma hope o ka holoi ʻana a me ka hoʻomaloʻo ʻana, pono ʻoe e kau i ka lole hulu hipa ma kahi e hoʻoheheʻe ʻia a hohola a maloʻo, mai kau ʻole a hōʻike i ka lā e pale aku i ka deformation. Manaʻo wau e kōkua kēia iā ʻoe.