O le a se mea e tatau ona ou faia pe afai o le ofu mafanafana o loʻo pipii i le tino? O le a se mea e tatau ona ou faia pe afai o le sakete o le ofu mafanafana o lo'o tau eletise?

Taimi meli: Iul-06-2022

E masani lava mo ofu mafanafana e fa'atupu ai le eletise. O le tele o tagata o le a maua le tulaga maasiasi o le faʻaogaina o latou vae pe a ofuina afu. O le aʻoaʻoina o nisi o metotia laiti e mafai ona vave ma lelei ona foia le faʻalavelave o le electrostatic adsorption o afu.

O le a se mea e tatau ona ou faia pe afai o le ofu mafanafana o loʻo pipii i le tino?

1. Sausau se susū fa'asusu po'o se isi lotion i le pito pito i totonu o lavalava. Afai e iai sina ausa vai i lavalava, o le a le mimilo i le paʻu ma mafua ai le eletise.

2. Fa'amalulu, fa'aopoopo sina mea fa'amalulu pe a fufulu lavalava e mafai fo'i ona fa'aitiitia ai le eletise. E mafai e le fa'amaluluina ona fa'aitiitia le fete'ena'iga i le va o ie alava ma 'ausia le a'afiaga o le puipuia o le eletise fa'amau.

3. E mafai e le vai ona ta'avale eletise. Ave se tama'i pulumu ma fa'asua i ou lavalava mai lea taimi i lea taimi e fa'afefe ai le eletise mai lou tino.

4. Puipuia le fa'aputuina o le eletise fa'aletonu. O le vaitamini E e poloka ai le fa'aputuina o le eletise, ma o se vaega manifinifi o se lotion taugofie o lo'o iai le vaitamini E e mafai ona taofia ai lavalava i le aso atoa.

5. O le oloina o le vai o le tino, o le mafua'aga tele o le eletise fa'aletonu o le mago tele o le pa'u ma olo ai lavalava. A maeʻa ona solo le vai o le tino, o le a le mago le tino ma o le a leai se eletise.

 O le a se mea e tatau ona ou faia pe afai o le ofu mafanafana o loʻo pipii i le tino?  O le a se mea e tatau ona ou faia pe afai o le sakete o le ofu mafanafana o lo'o tau eletise?

O le a se mea e tatau ona ou faia pe a maua e le ofu mafanafana le eletise?

Aveese vave le eletise fa'aletonu:

(1) Salu vave lavalava i se tautau u'amea. A'o le'i ofuina ou lavalava, fa'ase'e vave le tautau uaea i totonu o ou lavalava e salu ai.

Mafua'aga: O le u'amea e fa'amalo ai le eletise, o lea e mafai ai ona fa'aumatia le eletise.

(2) Suia seevae. O seevae e iai fa'avae pa'u nai lo fa'amau.

Mafuaaga: O le paʻu e faʻaputuina le eletise eletise, lea e gaosia ai le eletise. E le fa'aputu gofie mea pa'u. (3) Sausau ie faamalūlū i luga o lavalava. Faafefiloi le ie faamalūlū ma le vai i le fua faatatau o le 1:30, sasaa i totonu o se fagu vai ma faʻafefe i luga o lavalava.

Mafuaaga: O le aloese mai le fa'amamago o lavalava e mafai ona puipuia lelei ai le eletise.

(4) Natia se pine i totonu o lavalava. Fa'aofi se pine uamea i totonu o le su'iga i totonu o le ofusa. Fa'amau le pine i le su'iga po'o so'o se mea e ufiufi i totonu o le ofusa. Aloese mai le tuu i luma o ou lavalava pe latalata i fafo

Mafuaaga: O le mataupu faavae e tutusa ma le (1), o le uʻamea e faʻasaʻo ai le taimi

(5) Sausau le mea e teu ai lauulu i luga o lavalava. Tu'u 30.5cm pe sili atu le mamao mai lou ofusa, fa'asusu le tele o le laulu masani i totonu o lou ofu.

Fa'avae: Laulu styling sui o se oloa ua faia e tau ai le eletise static i lauulu, o lea e mafai ai foi ona tau le eletise eletise i lavalava.

 O le a se mea e tatau ona ou faia pe afai o le ofu mafanafana o loʻo pipii i le tino?  O le a se mea e tatau ona ou faia pe afai o le sakete o le ofu mafanafana o lo'o tau eletise?

Su'e vae fa'a eletise eletise fa'afefea ona fai

1. Fa'asusu le pa'u. Fa'aaoga le vaiinu i so'o se vaega o lavalava e mitiia ai le pa'u.

Fa'avae: O le fa'asusuina o le pa'u e mafai ona fa'aitiitia ai le fa'amago o le pa'u ma fe'ese'esea'i ma le ofu mafanafana.

2. Saunia se maa ma olo i nisi taimi i luga o le sakete ofu.

Mataupu Faavae: E mafai uma e le lelei ma le le lelei electrodes o le maa ona faʻaumatiaga laiti, ma faʻaumatia ai le eletise.

3. Fai se mama uamea i lou lima

Fa'avae: O le u'amea e tu'uina atu le taimi nei, ma o le mama u'amea la'ititi e mafai ona fa'aulufale atu i fafo le eletise fa'apitoa e mafua mai i le fete'ena'iga i le va o le tino ma lavalava.

 O le a se mea e tatau ona ou faia pe afai o le ofu mafanafana o loʻo pipii i le tino?  O le a se mea e tatau ona ou faia pe afai o le sakete o le ofu mafanafana o lo'o tau eletise?

O le a le mea e tatau ona ou faia pe afai o lavalava e faʻapipiʻi eletise i le tino?

Sausau le susū maualuga po'o le lotion, fa'aaoga se selu ion le lelei, fa'amalulu, lotion tino, solo ile solo susu.

1. Faʻaaoga se tamaʻi fagu paʻu, ona faʻaopopo lea o sina vai, ona faʻapipiʻi lea i luga o lavalava, lea e mafai ona ausia ai se faʻamoemoe lelei e faʻaumatia ai le eletise eletise. E le gata i lea, e mafai foi ona e faʻamama le solo, solo ou lavalava i se solo susu mama, ona faʻagogo lea i se faʻamago faʻamago, lea e mafai foi ona ausia se aafiaga lelei o le faʻaumatiaina o le eletise eletise.

2. O le taimi nei o loʻo i ai le tele o masini ion le lelei e faʻaumatia ai le eletise eletise, e pei o la tatou faʻaoga masani le lelei o selu, lea e mafai ona ausia lenei aafiaga. O nai selu i luga o lavalava, aemaise lava lalaga, e aoga lelei. E mafai ona aveese le tele o le eletise.

3. Faafefiloi le ie faamaluluina ma le vai i se fua faatatau o le 1:30, sasaa i totonu o se fagu fagu ma faʻafefe i luga o lavalava. O lenei fua ua na'o se fua fa'atatau, ona tatau lea ona e fa'aogaina le tele o vai nai lo le fa'amalulu ie. Sausau i vaega o lavalava e fa'afeso'ota'i ma le pa'u, ae maise lava totonu o la'ei e tele ina olo i le pa'u. I le taumafanafana, o le faʻaaogaina o lenei metotia e aveese ai le eletise mai totini e matua faigofie lava ona faʻaoga. Ae ia faaeteete ia aua nei susu tele!

4. E oo lava i le taumafanafana, e tatau ona tatou faaaogaina soo le vaiinu e tausia ai le susu o tatou tino.